Where is made
Primele urme de vin cunoscute sunt din Georgia (c. 6000 î.e.n.), Iran (Persia) (c. 5000 î.e.n.) și Sicilia (c. 4000 î.e.n.), deși există dovezi despre o băutură alcoolică similară consumată mai devreme în China ( c. 7000 î.Hr.). Vinul a ajuns în Balcani până în 4500 î.Hr. și a fost consumat și sărbătorit în Grecia antică, Tracia și Roma.
How is made
Vinificația este producția de vin, începând cu selecția fructului, fermentarea acestuia în alcool și îmbutelierea lichidului finit. Istoria producției de vin se întinde de-a lungul mileniilor. Știința vinului și a vinificației este cunoscută sub numele de enologie. Un vinificator poate fi de asemenea numit vinător. Cultivarea strugurilor este viticultura și există multe soiuri de struguri.
Fact
Hipocrate (c.460 - c. 370 î.Hr.), cunoscut și ca „părintele medicamentului”, a folosit vinul în multe dintre remediile sale înregistrate. El a folosit-o pentru febrile inferioare și ca antiseptic general. Era un remediu pe care-l folosea deseori pentru pacienții săi bolnavi.