Fabula istorica a originii Tia Maria dateaza existenta lichiorului din secolul al XVIII-lea, cand reteta este salvata alaturi de cateva bijuterii de catre servitoarea unuei aristocrate spaniole care este nevoita sa fuga din Jamaica in urma unui conflict. Bautura a primit numele doamnei care a ajutat-o pe servitoare sa salvezereteta. Un secol mai tarziu, reteta a fost redescoperita in anii 1940 de Dr. Kenneth Leigh Evans, care a inceput sa o produca si sa o comercializeze. De atunci, Tia Maria a fost favorita iubitorilor de lichioruri de cafea din intreaga lume si a fost folosita in prima reteta Espresso Martini in urma cu peste 40 de ani.
Tia Maria este o lichior dulce cu 20% alcool, un caracter puternic de cafea si o structura aromatica complexa. Prin utilizarea extractiei la rece, lichiorul Tia Maria are un gust distinct datorita ingredientelor rafinate: cafea 100% arabica ce ofera gustul bogat, prajit si corpolent, vanilie de Madagascar responsabila pentru notele de fond moi si catifelate si rom alb Jamaican, care confera profunzime si structura. O aroma intensa de cafea, care iese cu adevarat la prima degustare, urmata de note de ciocolata si tutun de pipa, apoi se inmoaie la palat cu note de zahar caramelizat si vanilie. O incantare de arome intr-un lichior fin si catifelat!