
Where is made
Ginul a fost inventat în orașul sudic italian Salerno, în secolul al XII-lea, unde primele urme de distilat de vin cu ierburi infuzate sunt menționate în Compendium Salernitanum al Schola Medica Salernitana. Școala era o sursă importantă de cunoștințe medicale pentru Europa de Vest la acea vreme și ginul era adesea numit „aqua vita” (apa vieții). Gin și-a început viața ca lichior medicinal și călugării din Italia au fost urmăriți rapid de alți călugări și alchimiști din întreaga Europă, în special din sudul Franței, Flandra și Olanda - unde ginul este adesea cred că a fost inventat incorect, pentru a furniza acvata din struguri de distilare și boabe. A devenit apoi un obiect de comerț în industria băuturilor spirtoase. Gin a apărut în Anglia după introducerea jeneverului, un lichior olandez și belgian care inițial fusese un medicament. Deși această dezvoltare a avut loc încă de la începutul secolului al XVII-lea, ginul a devenit larg răspândit după Revoluția glorioasă din 1688, condusă de William of Orange, și restricțiile ulterioare de import asupra brandy-ului francez.
How is made
Ginul distilat este produs exclusiv prin redistilarea etanolului de origine agricolă, cu o rezistență inițială de 96% ABV (azeotropul apei și etanolului) în zmeura utilizate în mod tradițional pentru gin, în prezența fructelor de ienupăr și a altor botanice naturale, cu condiția ca ienupărul sa fie gustul predominant.
Fact
Numele gin este o formă scurtată a cuvântului englez mai vechi, legat de cuvântul francez genièvre și de cuvântul olandez jenever. Toate în cele din urmă derivă de la juniperus, latina pentru ienupăr.